Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ


"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )" Συλλογάται σωστά ,όποιος συλλογάται λεύτερα"
Ρήγας Φεραίος


Κράτος χωρίς ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, Απαράδεκτο!!!!!!.
Ιωάννης Καποδίστριας 1ος Κυβερνήτης της ΕΛΛΑΔΑΣΠληροφορίες για Ταχυδρομικές Υπηρεσίες : 800 11 82 0004 Μαΐ 2011

Συνδικαλιστές- Ασκούν εξουσία Παράλληλα με τις Διοικήσεις


«Οι συνδικαλιστές ασκούν εξουσία παράλληλα με τους επικεφαλής των εταιρειών. Εξάλλου, καταλαμβάνοντας δύο από τις συνολικά Πέντε Θέσεις στα πειθαρχικά συμβούλια, συμβάλλουν στην ατιμωρισία υποθέσεων διαφθοράς.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ -ΕΝΙΣΧΥΣΗ- ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ-ΕΛΤΑ

ΟΣΕ - ΕΛΤΑΤα κονδύλια των τομεαρχών ενός δημόσιου οργανισμού δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί πώς δαπανήθηκαν, ενώ, ακόμα και συγκεκριμένες καταγγελίες για κακοδιαχείριση να υπάρχουν, «εξαφανίζονται», με τους υπαιτίους να τυγχάνουν υποστήριξης από συνδικαλιστές και πολιτικά πρόσωπα».

Τα παραπάνω αναφέρει στο «Κ» πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος ΔΕΚΟ, περιγράφοντας τις «τριγωνικέ σχέσεις» μεταξύ διοίκησης- συνδικάτων - πολιτικών στις κρατικές επιχειρήσεις που αποτελούν κοινό μυστικό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για σχέσεις συναλλαγής,- στις οποίες χρωστούν την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνουν και, εν πολλοίς, εξακολουθούν διαθέτουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα

ΕΛΤΑ σι δαπάνες μισθοδοσιας- σας ενισχύθηκαν το 2009 σε σχέση με το 2005 σχεδόν κατά 30%, ενώ το 2009 Οι μινιαίες αποδοχές του προσωπικού

 ενισχύθηκαν κατά 5,5%, τι στιγμή που ο πληθωρισμός ήταν μηδενικός. Παράλληλα, διαστάσεις έχουν λάβει στους κόλπους των ΕΛΤΑ οι καταγγελίες για «καθοδηγούμενη πειθαρχική δίωξη» του εκπροσώπου , της  Ενωσης Ταχυδρομικών Ελλάδας από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομείων (ΠΟΣΙ), τι στιγμή που ο αρεοπαγίτης Κωνσταντίνο Φράγκο(Δρινέας Σαράντης), ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, έκρινε ότι ήταν αθώος.

Αλλά και στον ΟΣΕ κοινό πρακτικό αποτελούσε τις ημέρες των παχέων αγελάδων η

οικονομικό «ενίσχυση» των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών από τη διοίκηση του Οργανισμού. Η διοίκηση είχε χρηματοδοτόσει με 10 εκατ. δραχμές (μεγέθη της περιόδου εκείνης) τα έξοδα των εκλογών των συνδικαλιστών οργάνων τα έτη 1998 και 2002, σύμφωνα με το πρώηνν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ.

Η ύπαρξη ενός βαθέος συνδικαλιστικού παρακρατους διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς φέρεται να κατέληξε στους συνδικαλιστές του οργανισμού μεγάλο μέρος από τις προμήθειες για τα υποβρύχια. Και αυτά προκειμένου να «πειστούν» για την πώληση του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς .

Είναι αξιοσημείωτο ότι για ιο 2011 έχει εγκριθεί (ΦΕΚ 9 Ι/Β’) από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κονδύλι 18,7 εκατ. ευρώ για την καλυφτεί των λειτουργικών δαπανών των σωματείων  και ομοσπονδιών και για τη μισθοδοσία και αποζημίωση λόγω συνιαξιοδότησης του προσωπικού τους στα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τη ΓΣΕΕ.
Εφημερίδα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ,σελ. 29.